Společnost Meta prostřednictvím svého oficiálního blogu představila novinky, jež se týkají videí na sociální platformě Facebook. Společnost ve své nové aktualizaci přináší celou řadu vylepšení pro uživatele, kteří sledují a sdílejí videa na této populární sociální síti.

Mezi změnami, které se dotýkají základní struktury uživatelského rozhraní, je i oznámení o transformaci karty Sledování (Watch) na nově pojmenovanou kartu Video. Toto oznámení, uveřejněné na zmíněném blogu společnosti, upozorňuje, že nová karta Video bude jednotným místem pro veškerý videoobsah na sociální síti, což usnadní uživatelům přístup a navigaci. Karta Video bude nyní obsahovat široké spektrum formátů, včetně oblíbených Reels a živých vysílání, čímž poskytne uživatelům ještě více možností pro interakci a tvoření obsahu.

Společnost Meta také neopomněla na tvůrce obsahu, pro něž představila novinky v oblasti nástrojů pro úpravu krátkých videí na Facebooku. Díky těmto inovacím budou uživatelé nyní moci do svých videí přidávat různé zvukové efekty, text a hudbu, což jim umožní dosáhnout nové úrovně kreativity a individuality ve svém obsahu.