Každý, kdo se o miliardáře Elona Muska alespoň trochu zajímá, se musí právě drbat na hlavě a přemýšlet, co vlastně s Twitterem udělá. Nyní přináší odpověď, jak chce Twitter posunout na další úroveň.

Musk chce zvýšit počet aktivních uživatelů za měsíc z 217 milionů na téměř 600 milionů v roce 2026. V roce 2028 by byl Musk rád, kdyby viděl ve statistikách téměř miliardu, přesněji 931 milionů měsíčně aktivních uživatelů. Jde tudíž o více než čtyřnásobek oproti loňské dvoustovce.

S tím se také pojí čísla předplatitelů zatím neznámé služby „X”. Musk by chtěl, aby tato služba měla 104 milionů předplatitelů do roku 2028. Moc o službě nevíme, ale podle Muskových indicií by jednoduše měla zpřístupnit Twitter bez reklam. Současně aktivní předplatné Twitter Blue by mělo, podle Muskových předpokladů, mít 69 milionů předplatitelů v roce 2025 a tři roky na to 159 milionů.

Musk ve své výstižné prezentaci pro investory rovněž zmínil, že Twitter dokáže zvýšit roční příjem na 26,4 miliardy dolarů do roku 2028. Abyste nemuseli počítat, tak Twitter minulý rok vydělal přibližně 5 miliard dolarů. Reklamy v roce 2028 měly tvořit už jen 45 procent příjmu ze současných 90 procent. Je patrné, že Musk plánuje příjmy společnosti rozdělit a zefektivnit.