Elgato, výrobce populárního Stream Decku, právě uvedl na trh svůj nový teleprompter (čtecí zařízení) speciálně pro komunitu streamerů. Tento model, pojmenovaný Elgato Prompter, je kompaktní verzí profesionálního teleprompteru s posuvnou obrazovkou, bočními štíty pro snížení rušivého světla a univerzálními konektory pro snadné připojení k různým kamerám.

Co ho odlišuje od ostatních teleprompterů je to, že nepotřebujete vlastní tablet či mobil. Má vestavěný displej a software Camera Hub. Umožňuje nejen zobrazení scénáře, ale i zrcadlení jakékoliv aplikace či okna jednoduchým přetažením. Díky tomu můžete sledovat jak text, tak i interakce v chatu, a to vše při pohledu přímo do objektivu kamery.

Elgato prohlašuje, že jeho Prompter je univerzálnější v kompatibilitě s webovými kamerami, klasickými kamerami a mobilními telefony než jakékoli jiné srovnatelné zařízení na trhu. To znamená, že pravděpodobně nebudete muset investovat příliš mnoho peněz do dalšího hardwaru pro jeho optimální využití.

K tomu všemu je Prompter plně kompatibilní s nedávno aktualizovaným Stream Deckem. Je k dispozici plugin, který umožňuje jednoduché ovládání a úpravy na dosah jednoho tlačítka, což je ideální pro všechny streamery a tvůrce obsahu, kteří chtějí dosáhnout dokonalého výsledku.

Instalace Prompteru je navíc podle oficiálních zpráv jednoduchá díky přibaleným klipům pro uchycení, stojanu, výměnným zadním panelům a jednoduchému USB připojení pro napájení a přenos informací. Nezapomeňte se podívat také na oficiální trailer níže.