WhatsApp oznámil, že v řádu týdnů do aplikace dorazí mnoho důležitých novinek. Ty budou součástí nového centra zvaného Komunity. Vývojáři přitom poslouchají uživatele a snaží se prostředí přizpůsobit organizacím, jako jsou školy, místní kluby a neziskové organizace.

Díky Komunitám budou všechny naše skupiny v aplikaci na jednom místě. V důsledku toho budou moci uživatelé přijímat aktualizace zaslané celé komunitě a organizovat menší diskusní skupiny na důležitá témata. Pochopitelně nebudou chybět všechny důležité vymoženosti pro správce, včetně oznamovacích zpráv a kontroly nad skupinami.

To ale není zdaleka všechno. Z jiných komunikačních aplikací, jako jsou například Messenger nebo Discord, můžeme znát také reakce. Ty nám umožňují rychle a jednoduše vyjádřit názor na kteroukoliv zprávu bez toho, aniž bychom zahlcovali chat. Právě těch se dočkáme i ve WhatsApp.

Správci skupin budou nově moci mazat i zprávy jiných uživatelů, díky čemuž bude možné eliminovat toxický či jinak nevhodný obsah. Co ale potěší většinu lidí, je zvednutí limitu pro velikost odeslaných souborů. Dříve jsme mohli poslat například video o pouhé velikosti 100 MB. S příchodem aktualizace se limit zvýší na 2 GB, odeslané video tedy bude moct být delší a kvalitnější.

A nakonec přibyde i vylepšení hlasových hovorů. Novinkou kromě nového designu bude, že se do nich vejde až 32 uživatelů současně. Z důvodu, že všechny komunitní uzly budou soukromé, budou všechny zprávy chráněny koncovým šifrováním.

Komunity by taktéž měly být prioritou společnosti v příštím roce, takže rozhodně očekávejte další změny.