Chatovací aplikace Telegram zjevně testuje novou možnost, jak vydělat nějaké ty peníze navíc. Beta testeři totiž ve verzi 8.7.2 pro iOS objevili něco, co vypadá jako předplatné. Konkrétně se zobrazovala sada samolepek a reakčních emoji, u které bylo uvedeno, že je dostupná pouze pro členy služby Telegram Premium.

Oficiálně nic takového zatím neexistuje. Už nyní si ale někteří testeři mohou posílat reakce typu vybuchující srdce a létající duch či nálepku se smutnou a velice roztomilou žlutou kačenkou. A trochu to vypadá, že i k zobrazení zpráv tohoto typu bude potřeba Premium vlastnit.

Zatím nevíme takřka nic, neznáme informace o ceně a ani o tom, kdy a kde bude služba spuštěna. Dobré by bylo také vědět, co ještě bude předplatné obsahovat, jelikož samolepky a reakce nejsou zrovna něco, za co by si chtěl běžný uživatel měsíčně platit.

Zakladatel sítě Pavel Durov v roce 2020 řekl, že Telegram začne vydělávat roku 2021. Také zmínil, že na platformu budou přidány nové funkce pro obchodní týmy nebo výkonné uživatele, jež budou zpoplatněny. V témž roce také slíbil, že všechny části Telegramu, jež byly zdarma, tak také zdarma zůstanou.