Na tuzemský trh včera dorazila bezdrátová sluchátka Huawei FreeBuds Pro 3, zaměřující se na náročnější uživatele, kterým nevadí připlatit si za vyšší kvalitu zvuku. Přináší vylepšení nejen po hardwarové, ale také po softwarové stránce. Mezi klíčová lákadla patří pokročilejší potlačení hluku nebo slušná výdrž baterie.

Sluchátka pohání dvojice měničů s vysokým rozlišením, které může vystoupat až na 48 kHz nebo klesnout na pouhých 14 Hz. O kvalitní basy tak bude dostatečně postaráno. Samozřejmostí je podpora kvalitních kodeků L2HC 2.0 a LDAC nebo certifikace Hi-Res Audio Wireless, slibující bohaté detaily a textury.

Co se dále týče zvuku, jeho nastavení se přizpůsobuje uchu nositele. Za touto možností stojí funkce Triple Adaptive EQ, která na bázi algoritmu detekuje tvar zvukovodu, na základě něhož aplikuje optimální úroveň zvuku a nastavení ekvalizéru. Huawei proto mluví o výjimečném personalizovaném zážitku kdykoli a kdekoli.

Klíčové je také aktivní potlačení hluku (ANC) nové verze 3.0, od níž výrobce slibuje o 50 % vyšší kvalitu. Nejenže uslyšíte audio nerušeně vy, ale ostatní také uslyší čistě vás, a to díky technologii Pure Voice 2.0, která funguje spolu se třemi mikrofony a snaží se o eliminaci hluku při telefonních hovorech.

„Schopnost potlačení hluku větru je pak vylepšena o 80 %, takže můžete snadno konverzovat i od moře nebo na kole,“ píše Huawei.

Sluchátka vydrží až 31 hodin poslechu s plně nabitou krabičkou a 6,5 hodiny bez ní. Krabičku pak lze dobíjet drátově i bezdrátově. Co se navíc týče její odolnosti, díky stupni krytí IP54 jí neublíží prach ani menší množství vody. Otvírací pant je navíc zkonstruován tak, aby vydržel více než 100 tisíc otevření a zavření.

CENA A DOSTUPNOST

Sluchátka Huawei FreeBuds Pro 3 lze u nás pořídit již dnes, a to v keramické bílé, zelené nebo matně stříbrné barvě. Doporučená cena byla stanovená na 4 799 Kč.