Honor již brzy představí očekávanou řadu Honor 90, a to na akci, která proběhne v Paříži 6. července. Ještě před ní ale uvedl na tuzemském trhu smartphone Honor 90 Lite, který láká na 100Mpx fotoaparát a slušný displej za dobrou cenu. Opakuje se tak scénář, který byl k vidění u řady Magic5 – těsně před jejím představením rovněž debutoval model Lite.

Honor 90 Lite na první pohled zaujme svým designem. Jeho zadní strana je totiž osazená dvojicí kamerových modulů, jež svým tvarem připomínají „nakousnuté“ ovály, v důsledku čehož mezi nimi vzniká jeden další malý oválek. První ostrůvek skýtá 100Mpx hlavní fotoaparát s clonou f/1,9, zatímco v tom druhém najdeme 5Mpx ultra širokoúhlý snímač a 2Mpx makro objektiv.

Přední strana je osazená 6,7palcovým IPS LCD displejem s krásně tenkými rámečky, jenž využívá rozlišení 1080x2388 pixelů a 90Hz obnovovací frekvenci. Certifikace TÜV Rheinland Low Blue Light potvrzuje nízkou úroveň vyzářeného modrého světla.

Pod kapotou telefonu najdeme čipset MediaTek Dimensity 6020 5G, který je vyráběn 7nm procesem a pracuje na maximální frekvenci 2,2 GHz. Doprovázen je operační pamětí o velikosti 8 GB a 256GB úložištěm. Uvnitř pak najdeme i 4 500mAh baterii s podporovaným výkonem nabíjení 35 W, což na smartphone této cenové kategorie není špatná hodnota.

CENA A DOSTUPNOST

Honor 90 Lite je již k dostání na tuzemském trhu, a to s doporučenou cenou 7 290 Kč. Na výběr máte ze dvou barevných konfigurací – Cyan Lake a Midnight Black. Do 9. června můžete k nákupu dokonce získat chytrý náramek Honor Band 7.