DJI je spíše známo pro své drony, minulý rok ale dokázalo, že je jeho přesah mnohem větší. Šlo tehdy o akční kameru, která svou cenovkou mohla v některých scénářích dokonce přemoci pomyslného krále trhu; GoPro.

Teď je tu ta stejná firma s další intervencí do nového trhu. DJI představuje Mic, klopový mikrofon pro náročnější uživatele. Jeho základ staví na podobných principech jako dnešní bezdrátová sluchátka. Nabíjíte jej zkrátka v nabíjecí krabičce. To ale zdaleka nejsou všechny jeho výhody.

Zazáří i kvalitou. Slibuje 24bitové 48KHz audio třeba pro vlogy či jakýkoli jiný mluvený obsah. Přenášet signál do hubu připojeného k počítači dokáže až na 250 metrů. Najednou dokáže mikrofon vydržet asi pět a půl hodiny, s krabičkou je to pak přibližně patnáct hodin.

Hub do vašeho počítače můžete připojit jak 3,5mm jackem, tak Lightning či USB-C konektory. Upravovat budete moci základní nastavení: Třeba citlivost (o dvanáct decibelů vzhůru i dolů) či nastavit „gain“. V balení také najdete potah mikrofonu pro větrné podmínky, aby byl čistý zvuk zachován i při nich.

V balení nenajdete jeden mikrofon, ale rovnou dva. Jedna krabička tak i podle slov DJI postačí třeba pro rozhovory nebo pro základní studiovou práci. Cena ale přívětivá není. 329 dolarů (7 300 kč či 300 eur) jsou peníze, za které najdete nejspíš i výhodnější řešení. Pokud ale toužíte po balíčku, který přináší DJI třeba s nabíjecí krabičkou, určitě nejde o čistou cenovou krádež.