Nejmenší dron od DJI dostává výrazná zvýšení čísel, a to jak po stránce funkcí, tak po stránce ceny. Přichází nový design, možnost nahrávat 4K video při 60 snímcích za sekundu i senzory pro detekci překážek. Nemůžete ale čekat, že to všechno přinese za cenu jeho předchůdce DJI Mini 2.

Co se nezměnilo je, že Mini 3 Pro stále váží méně než 250 gramů, což vám umožní obejít některé zákony vyžadující např. zkoušky. Na dronu také najdeme vítanou vychytávku z původního Mavic Pro dronu. Kamera je upevněná na gimbálu s možností rotace o 90 stupňů. To znamená vertikální videa v plném rozlišení.

Oproti svému předchůdci má Mini 3 Pro o něco větší senzor, který umožňuje natáčet video ve 4K při 60 snímcích za sekundu a HDR 4K obrazu při 30 snímcích. Na dron navíc pořídíte až 48MP fotografie. Lepší senzor znamená i mnohem lepší záběry za šera.

Senzory pro detekci překážek pak znamenají, že dron dokáže v autonomním režimu mnohem více, než jeho předchůdci. Na výběr máte z několika předprogramovaných režimů, jako je Interest 3.0, který kolem vás bude kroužit na určitou vzdálenost, či ActiveTrack 4.0, který vás bude následovat.

Předobjednávky dronu byly již spuštěny. Společně se základním ovladačem za něj dáte 759 dolarů, v přepočtu tedy asi 18 000 korun, respektive 720 eur.