Vývojář Kuba Wojciechowski se podělil webu 91mobiles o velmi důvěrné informace týkající se vnitřního displeje připravovaného ohebného telefonu Google Pixel Fold, který je známý také pod krycím jménem Felix.

Vnitřní displej bude mít podle vývojáře poměr stran 5:6 a rozlišení 1840 × 2208. Velmi podobně je na tom Samsung Galaxy Z Fold 4. Displej má měřit 123 mm × 148 mm. Dále je znám maximální jas. Ten má dosahovat až na hodnotu 1200 nitů. Wojciechowski také sdělil, že by displej mohl podporovat 120Hz obnovovací frekvenci. Není si však jistý, že tomu tak nakonec doopravdy bude.

Není to poprvé, co o Felixu neboli Pixel Foldu slyšíme. Již v minulosti se Wojciechowski podělil o informaci, že ví, jaké fotoaparáty bude telefon mít. Jsou jimi primární 64Mpx senzor pod označením IMX787, ultraširoký senzor IMX386 a teleobjektiv S5K3J1 s rozlišením 10,8 Mpx. Selfie kamerka IMX355 s rozlišením 8 Mpx se nachází na vnitřním displeji a druhá selfie kamerka s označením S5K3J1 bude na vnějším displeji.

Pixel Fold by mohl vyjít už příští rok podle některých zpráv. Na internetu se objevila zmínka, že ohebný telefon přijde už v březnu 2023. Google má tendenci posledních pár let oznámit a odhalit následující Pixel telefon už půl roku před samotným spuštěním prodeje. Pokud stejnou taktiku užije i v případě ohebného telefonu a spuštění jeho prodejů je skutečně stanoveno na březen roku 2023, tak jsme se malé ukázky měli dočkat při debutu Pixelu 7. 

To se však nestalo, ale stále můžeme doufat, že vývojář operačního systému Android přinese svůj skládací telefon na trh již brzy. Mnoho výrobců se ještě do světa ohebných telefonů naplno neponořilo a Google díky tomu má šanci zvýšit svoje zastoupení na trhu se smartphony.