Aktualizace (29. 9. 2023, 21:51): Podpora Discordu na platformě X před čtyřmi hodinami ohlásila, že by se vše mělo vrátit k normálu. „Případ uzavřen,“ píše.

Aktualizace (29. 9. 2023, 15:04): Zdá se, že Discord už opravil chybu, která znemožňovala načítání zpráv na PC/na webu. Momentálně ale ještě čekáme na oficiální potvrzení.

Sociální platforma Discord, která je oblíbená zejména mezi hráči nebo komunitami osob se společnými zájmy, se ještě před chvílí potýkala s rozsáhlým výpadkem. Někteří uživatelé se do služby nemohli dostat prostřednictvím desktopové ani webové aplikace. Jedinou možností tedy zůstávalo použít appku na chytrém telefonu.

Při pokusu o spuštění Discordu uživatelům vyskočilo upozornění od bezpečnostní služby Cloudflare, které jim sdělilo, že byli zablokováni. To mnohé vyděsilo, protože je v první moment napadlo, že jim byl zabanován účet.

Stížnosti na tuto nepříjemnost se začaly rychle šířit napříč sociální sítí X, kde už na ně stihli zareagovat i pracovníci podpory Discordu. V příspěvku informovali, že tým platformy problém zaregistroval a pracuje na jeho vyšetření.

Nová hlášení každou chvílí přibývají také na webu Downdetector.com, kde samotní uživatelé informují o výpadcích a problémech s připojením u známých internetových služeb.

V současné době (29. září, 14:39) se hlavní problém zdá být vyřešen, ale komplikace zdaleka nemizí. Do aplikací je už sice možné naskočit, ale vyskytují se problémy s načítáním a odesíláním zpráv. Já ani kolegové v redakci momentálně pro nemůžeme používat Discord na PC pro vzájemnou komunikaci.

Článek budeme postupně aktualizovat