Nabízení bonusového obsahu ve formě předplatného není žádný nový vynález, spousta projektů a tvůrců již takový systém využívá dlouho. Discord nezahálí a vytvořil novou funkci. Nese název Premium Membership (Prémiové členství) a umožní vlastníkům zpoplatnit vstup do některých místností, nebo rovnou na celý server.  

„Je to jedna z nejžádanějších funkcí ze strany tvůrců,“ tvrdí Discord. Placený bonusový obsah se zatím nabízel přes služby jako Patreon, avšak pro větší komunity, jež působí i na Discordu, může být praktičtější, když se vše bude odehrávat na jednom místě.

Prémiové členství představuje jednoduchý a efektivní způsob, jak nabídnout prémiový obsah, zážitky a interakci s vaší komunitou,“ uvádí Discord. „Můžete vše nastavit, rozdělit odstupňované výhody a zobrazit statistiky zapojení členů přímo na Discordu. A díky rychlému a bezproblémovému procesu si mohou členové předplatit a automaticky získat přístup k placeným benefitům a podpořit vše, co se na Discordu děje,“ pokračuje.  

Výhody mohou být různé, bude se však jednat převážně o vstup do skrytých kanálů nebo speciální ikonku a barvičku předplatitele. Teď už záleží jen na kreativitě vedení serverů, jak s funkcí naloží a jaké výhody si pro své komunity připraví.

Funkce je zatím ve fázi „uzavřeného experimentu“, kterého se účastní pouze vybrané komunity. Předplatit si výhody můžete zatím pouze přes desktopové a webové aplikace, na mobilních verzích vám platba nebude umožněna.