Designéři ze studia Designworks, které patří do skupiny BMW, si dali na chvíli pauzu od aut a pokusili se navrhnout ultimátní židli pro hráče. Dali jí název The Rival Rig, což je odkaz k Rivalworks, smyšlené firmě, která vystupuje v manga komiksu Heroes of Rivalry vydávaným automobilkou v rámci propagace esportu. BMW totiž sponzoruje pět významných herních organizací, konkrétně T1, FunPlus Phoenix, Fnatic, G2 Esports a Cloud9.

Přečtěte si také: Židle jako z luxusního auta: Canyon Nightfall

Při navrhování židle se designéři řídili třemi hledisky: výkony (ve hrách), zdraví a open-source. Inspiraci pak hledali u vesmírných raket a závodních monopostů. Židle je protkaná senzory měřícími proporce, polohu a tělesnou teplotu hráče. Na základě naměřených údajů mění židle svůj tvar. Pohyb je to ovšem tak pomalý, že by neměl hráče rušit. Cílem je ulevit napjatým zádovým svalům. Data z teplotních senzorů zpracovává systémem s názvem Micro Climate Control a ten následně spustí vyhřívání nebo chlazení.

Poloha židle se dá regulovat i manuálně. Na výběr je ze tří režimů. Boost je určen pro intenzivní hraní (důležitý zápas apod.), Ease pro rekreační hraní a Rest pro odpočinek. Také je možné spustit masáž. V sedáku i opěradle se ukrývá plejáda motorků a vzduchových kapes. Třešničkou na dortu jsou pak RGB světla se systémem Ambilight, které mění barvu a intenzitu podle toho, co se odehrává na monitoru. „Naším cílem bylo navrhnout židli, která poskytne co nejpohodlnější sezení, a také podporu pro ideální držení rukou a pohyb hlavy, aby se hráč mohl dokonale ponořit do hry a zažít pocit beztíže,“ shrnuje šéf designérů Holger Hampf.

Mimochodem, vedle židle zmiňují účastníci tiskové konference také stůl, který se dá rovněž všelijak přizpůsobovat. Ten ovšem nebyl nijak blíže představen. Koneckonců zatím jde jen o koncepty a není jasné, zda se budou vyrábět i sériově. BMW se této myšlence nebrání, vše prý bude záležet na ohlasech veřejnosti. Zároveň vyzývá herní vývojáře a výrobce herních komponent, kteří by na The Rival Rig chtěli spolupracovat, ať se ozvou. Jak už jednou zaznělo, jedná se o open-source projekt.