DeepMind, jedna z dceřiných společností technologického velikána Google, se zamýšlí nad vytvořením pokročilého modelu umělé inteligence. Tento nový model by podle jejich slov měl výrazně překonat výkonnost textového modelu ChatGPT od společnosti OpenAI.

Demis Hassabis, generální ředitel DeepMindu, prezentoval plány společnosti pro přední zpravodajský portál Wired. Dle jeho slov Gemini AI, jak se nový model jmenuje, využívá podobné procesy jako konkurenční ChatGPT, ale zároveň přináší nové funkce, díky kterým by měl být výkonnější.

Hassabis o modelu Gemini AI hovořil následovně: „Na vysoké úrovni můžete o Gemini přemýšlet jako o kombinaci silných stránek systémů typu AlphaGo s úžasnými jazykovými schopnostmi velkých modelů.“

Podle generálního ředitele DeepMindu se model Gemini AI stále vyvíjí a tato fáze by měla trvat ještě několik měsíců. V současné době je hlavním konkurentem ChatGPT model Google Bard. Nicméně, ve světě se objevuje stále více modelů umělé inteligence, které se snaží dosáhnout úrovně populárního textového modelu společnosti OpenAI. Je možné, že Gemini AI časem dosáhne stejné úrovně.