V dubnu loňského roku představila čínská společnost Vivo skládací telefon zvaný Vivo X Fold, který využívá takzvaný knižní mechanismus (z telefonu o normální velikosti se rozložením stane zařízení podobné tabletu). Výrobce už má ale delší dobu připravovat jeho nástupce, o němž byly odhaleny další detaily.

S informacemi nepřichází nikdo jiný než známý leaker Digital Chat Station. Podle jeho zjištění můžeme od Vivo X Fold 2 očekávat řadu příjemných zlepšení v několika různých oblastech. Disponovat by například měl dvoučlánkovou baterií o celkové kapacitě 4 800 mAh, kterou půjde nabíjet až 120W výkonem, což je na skládací smartphone opravdu pěkná hodnota.

Vivo X Fold 2 údajně dostane vnitřní displej z dílny jihokorejského Samsungu. Má jím být 120Hz LTPO obrazovka E6 s rozlišením 2K. Její úhlopříčka by mohla měřit kolem osmi palců. Jak vnitřní, tak i vnější obrazovka údajně nabídne ultrazvukovou čtečku otisků.

I letos se bude Vivo evidentně soustředit také na fotografickou výbavu. Chystaná skládačka bude podle leakera vybavená 50Mpx senzorem Sony IMX866 s podporou optické stabilizace obrazu, 12Mpx teleobjektivem a 12Mpx ultra širokoúhlou kamerou.

Nouze však nebude ani o výkon, pod kapotou Vivo X Fold 2 bychom mohli ve finále najít výkonný čipset Snapdragon 8 Gen 2 spolu se 16GB operační pamětí. Tato kombinace je jako stvořená na hraní či pohodlný multitasking.

Momentálně nejsou k dispozici žádné informace o datu vydání ani ceně, ale je zde určitá šance, že smartphone dorazí opět v dubnu.