Co se týče smartphonů zaměřených určených pro náročnější sortu uživatelů, Realme naposledy přišla s řadou Realme 11 Pro, ale poslední nabušenou vlajkovou lodí byl model GT3 (nebo GT Neo5 v Číně). Poslední nálezy však nasvědčují tomu, že tento známý čínský výrobce mobilních zařízení již pracuje na jeho nástupci.

Jeho jméno odhalil sám výrobce, a to během aktuálně probíhajícího čínského festivalu ChinaJoy 2023. Stánek, který zachycuje označení GT5, vyfotil známý leaker WHYLAB a příspěvek zveřejnil na sociální platformě Weibo. Firma měla navíc potvrdit, že smartphone dostane vlajkový čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2.

Svět si mohl Realme GT5 prohlédnout už nedávno prostřednictvím uniklého novinářského renderu, který publikoval renomovaný leaker a designér Steve Hemmerstoffer prostřednictvím portálu MySmartPrice. Telefon tehdy sice označoval jako Realme GT Neo6, ale před pár dny sám potvrdil, že jej Realme nakonec vydá jako GT5.

Realme GT5 bude předchůdci podobný hned v několika ohledech. Zaprvé, na základě certifikace v databází TENAA (upozornil leaker Abhishek Yadav) lze prohlásit, že jeden model dostane opět 240W nabíjení, zatímco druhý pouze 150W. Design zadní strany, kde najdeme tři snímače, rovněž vypadá skoro stejně.

Vydání smartphonu Realme GT5 se očekává někdy v blízké budoucnosti, právě kvůli oné certifikaci. Na bližší detaily o datu uvedení a ceně si ale budeme muset počkat.