ASUS již brzy na trh uvede novou vlajkovou loď, která opět potěší elegantním designem a kompaktním provedením. Díky známému leakerovi Rolandu Quandtovi a jeho článku pro magazín WinFuture máme už nyní k dispozici oficiální snímky a výpis klíčových specifikací, tudíž si můžeme udělat představu o tom, co nám Zenfone 10 nabídne tentokrát.

Konkurenční smartphony často dosahují až nepříjemně velkých rozměrů, a tak by mohl řadu uživatelů potěšit právě Zenfone 10, který dostane pouze 5,9palcový displej. Ten využije AMOLED panel s rozlišením FullHD a 120Hz obnovovací frekvencí. Na první pohled viditelnými nevýhodami, co se týče přední strany telefonu, mohou být poměrně široké rámečky a selfie kamera umístěná v levém horním rohu obrazovky, což symetrii zrovna neprospívá.

Zásadní změny budou učiněny v oblasti fotoaparátů. Letošní Zenfone 10 prý obdrží 200Mpx snímač od Samsungu, který bude doprovázen 8Mpx ultra širokoúhlým fotoaparátem. Jak jste si mohli výše všimnout na uniklých renderech, snímače jsou umístěny ve dvou výrazných kruhových ostrůvcích pod sebou.

Vítaná vylepšení se dotknou i komponent nacházejících se pod kapotou zařízení. Zájemci se dočkají vlajkového čipsetu Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 a baterie o kapacitě 5 000 mAh. Jen pro srovnání: Zenfone 9 sázel na 4 300mAh baterii, a tak by měl jít posun ve výdrži opravdu znát. Podporovaný výkon dobíjení zatím zůstává neznámý, ale snad se tentokrát setkáme s více než 30W.

Mezi další klíčové vlastnosti patří stupeň krytí IP68 nebo 3,5mm jack. Smartphone se bude dodávat ve dvou variantách – 8/256 a 16/512 – v barvách černé, šedé, zelené, červené a bílé. Představen bude už 29. června a ve Spojených státech má začít na 749 dolarech, což v přepočtu činí 16 300 Kč bez DPH.