Už dlouho se ví o tom, že Google připravuje svůj vlastní tablet, který vyjde pod značkou Pixel jako jeho ostatní mobilní produkty. Firma se tím navíc nikterak netají, nicméně co dosud neodhalila, jsou specifikace, cena a konkrétní informace o dostupnosti. Velkou část z těchto detailů nám ale prozradil nedávný únik.

Server MySmartPrice informuje o tom, že se všechny důležité podrobnosti o Pixel Tabletu vyskytovaly v e-shopu Amazon. Sám Google už dříve potvrdil, že se pod jeho kapotou setkáme s čipsetem Tensor G2, který pohání také sérii Pixel 7 a později jej najdeme také v očekávaném skládacím smartphonu Pixel Fold. Procesor bude doplňován 8GB LPDDR5 pamětí a 128/256GB úložištěm typu UFS 3.1.

Významnou roli má hrát také speciální dokovací stanice, která nejenže bude tablet nabíjet, ale soudě podle oficiálního popisu bude disponovat reproduktory, pomocí nichž půjde přehrávat zvuk ve vyšší kvalitě. Slušné audio by měl ale poskytnout i tablet sám o sobě, a to díky čtveřici reproduktorů.

Pixel Tablet bude disponovat 10,95palcovým LCD panelem s rozlišením 2560x1600 pixelů a maximální svítivostí 500 nitů. Chybět mu nemá ani podpora dotykového pera, což se bude hodit zejména studentům nebo kreativcům, a to v rámci standardu USI 2.0. Na zadní straně pak najdeme 8Mpx fotoaparát.

CENA A DOSTUPNOST

Google Pixel Tablet bude pravděpodobně jedním z mnoha zařízení, o kterých padne řeč během zítřejší konference I/O. Na trh by se pak měl údajně dostat až 20. června.

Co se týče ceny, uživatel Redditu, jenž spatřil i ono datum uvedení, přiložil snímek ukazující, že v Japonsku Pixel Tablet vyjde na 79 800 jenů, což představuje zhruba stejnou cenu, s jakou tam byl vydán smartphone Pixel 7 (v přepočtu to činí asi 12 600 Kč). To je docela v souladu s informací, že by v Německu mohl stát něco mezi 600 a 650 eury, jak dříve sdílel leaker Roland Quandt.