To, že Xiaomi připravuje své první véčko, aby konkurovalo výrobcům jako Samsung, Oppo či Motorola, se tuší už poměrně dlouho. Prominentní leaker Digital Chat Station pak začátkem června odtajnil některé z jeho předností, které souvisí zejména s konstrukčním provedením. Xiaomi Mix Flip, jak se má zařízení jmenovat, byl nyní spatřen v databázi IMEI, čímž se pouhé spekulace o jeho existenci de facto proměňují ve skutečnost.

Na výskyt ve zmíněné databázi upozornil opět Digital Chat Station, a to v tomhle příspěvku na platformě Weibo. Telefon nese identifikační číslo 2311BPN23C a leaker o něm čerstvě prozradil, že „není špatný“ pro fotografování. Znovu také zopakoval, že půjde o „extrémně tenký a lehký“ smartphone.

Podrobnosti o hardwarové výbavě prozatím nemáme k dispozici. Je ale vysoce pravděpodobné, že Xiaomi Mix Flip dostane čipset Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, nebo ještě lépe novější Snapdragon 8 Gen 2.

Jsme docela zvědaví, jak se Xiaomi k nové skládačce postaví a zda nabídne nějaké unikátní prvky ve srovnání se svými konkurenty. U nich jsou v poslední době populární například externí obrazovky umožňující práci s widgety, nebo dokonce aplikacemi.