V poslední době se sociální platforma Snapchat potýká s technickými problémy svého digitálního asistenta My AI. Tento týden se situace ještě zhoršila, když chatbot fungující na umělé inteligenci začal sám od sebe publikovat jednosekundové příběhy na uživatelské kanály. Co je na tom nejzajímavější, My AI by neměl mít schopnost publikovat příběhy.

Podle zprávy serveru TechCrunch chatbot My AI publikoval v příbězích dvoubarevný obrázek, který jeden uživatel považoval za snímek svého stropu. Když se ho lidé ptali na tento záhadný příspěvek, bot buď přestal reagovat, nebo odpověděl, že má technický problém. O zprávě informoval mimo jiné softwarový inženýr Matt Esparza v rámci svého příspěvku na X.

Mluvčí společnosti pro TechCrunch uvedl: ,,My AI zažil dočasný výpadek, který je nyní vyřešen. V současné době My AI nemá funkci příběhů.“

Vestavěný chatbot Snapchatu se už od samého začátku potýkal s řadou kontroverzí. Kromě podivných odpovědí na normální otázky svět šokovalo dřívější zjištění listu The Washington Post, jehož předmětem byly nevhodné reakce My AI na zprávy nezletilých.