Již 26. února budou během akce MWC 2023 odhaleny globální modely telefonů Xiaomi 13 a Xiaomi 13 Pro, které v prosinci loňského roku debutovaly na čínském trhu. Zatím se spekulovalo o ceně v zahraničních zemích, každopádně nyní jsme spatřili českou cenu na jednom z tuzemských e-shopů.

Xiaomi 13 je tam uveden jako novinka, která dorazí právě šestadvacátého února. Prodávat se evidentně bude ve dvou barevných konfiguracích – bílé a černé – a to s cenovkou 22 049 Kč za variantu s 8 GB RAM a 256GB úložištěm. O verzi Pro informace nemáme.

Zdá se, že nejde o předběžné ceny, nýbrž finální. Dřívější sdělení od leakera billbi-kun ale nasvědčovalo tomu, že v jiných evropských zemích, konkrétně ve Francii, bude tato stejná konfigurace stát 999 eur, což je v přepočtu asi o 1 650 korun vyšší částka.

Důvěryhodnosti ale naopak přispívá, že s velmi podobnou cenou u nás byla vydána předchozí vlajka – Xiaomi 12. Tak jako tak ale zatím doporučujeme brát informace o ceně s rezervou, protože se ještě leccos může změnit.

Xiaomi 13 je vybaven špičkovým čipsetem Snapdragon 8 Gen 2, OLED displejem s rozlišením 1080x2400 pixelů a 120Hz obnovovací frekvencí či 4 500mAh baterií, kterou lze navíc dobíjet bezdrátově. Zadní strana je osazená trojici hlavních fotoaparátů, jež byly vytvořeny ve spolupráci se společností Leica. Ten hlavní je 50Mpx a doprovází jej 10Mpx teleobjektiv a 12Mpx ultra širokoúhlá kamera. Třešničkou na dortu je pak stupeň krytí IP68.