Když se v dnešní době řekne Tesla, tak si pravděpodobně spousta z vás vybaví automobilku, kterou řídí nejbohatší muž světa Elon Musk. Celosvětovou působností se ale chlubí i stejnojmenná společnost původem z Česka. Pod značkou Tesla Smart, která se specializuje na vybavení pro chytrou domácnost, včera představila nové produkty zaměřené na péči o zdraví.

Prvním zařízením je prstový pulzní oxymetr, jenž uživatelům umožňuje ohlídat si hodnoty okysličení krve a srdečního tepu. Právě nedostatek kyslíku v krvi může způsobovat pocit dušnosti, tlak na hrudi, omdlévání nebo krátkodobé ztráty paměti. Tesla Smart Oxymetr je tedy určen skupinám lidí, které tyto následky mohou postihnout. Výrobce slibuje, že zařízení dokáže měřit s maximální přesností. Kdyby byly náhodou zjištěny hodnoty, podle nichž by mohlo být zdraví uživatele ohroženo, spustí se vizuální i zvukový alarm.

Další novinkou je Tesla Smart Blood Pressure Monitor neboli tlakoměr, který údajně může díky své jednoduchosti ovládat úplně každý. Zařízení dokáže uchovávat historii až 199 měření dvou různých uživatelů. Jakmile bude něco v nepořádku, konkrétně bude třeba zaznamenán nepravidelný srdečný tep, bude uživatel upozorněn varovnými signály.

Posledním kouskem je bezkontaktní teploměr Tesla Smart Termometer, který je určen jak k domácímu použití, tak k profesionálnímu užívání ve zdravotnických zařízeních. Kromě toho, že umí změřit teplotu vašeho těla, nabízí i režim měření objektů, díky němuž lze zjistit teplotu místnosti, jídla nebo třeba dětské koupele. Měření tělesné teploty probíhá jednoduše, stačí teploměr přiložit zhruba na vzdálenost 1 cm od zvukovodu nebo čela a do sekundy se dozvíte výsledek. V případě horečky opět očekávejte zvukový signál.

Všechna zařízení ukazují hodnoty na LED displeji nebo v mobilní aplikaci Tesla Smart, kam se data přenášejí pomocí technologie Bluetooth. Chytrý oxymetr má doporučenou cenu 1 299 Kč, tlakoměr 1 699 Kč a teploměr 799 Kč.