Značka Black Shark, která například stojí za populárními herními telefony, připravuje něco opravdu zajímavého. Nasvědčuje tomu patent, který objevil server ITHome. Tím něčím je zařízení pro virtuální realitu, které dokáže odezírat ze rtů.

Čínský výrobce pracuje na VR brýlích s vlastním zdrojem energie. Hlavní vychytávkou je ale zmíněné odezírání ze rtů. To by mělo fungovat díky třem speciálním modulům, které ze rtů vyčtou potřebné informace a pošlou je uživateli na obrazovku.

Momentálně ale není vůbec jasné, jak to s novým headsetem vlastně bude. Xiaomi se snažilo Black Shark prodat dalšímu čínskému velikánovi – Tencentu – akorát ten nakonec nabídku údajně odmítl. Po tomto rozhodnutí se v Black Sharku měla odehrát velká vlna propouštění, jež zasáhla více než polovinu zaměstnanců. Mezi nimi prý byli hlavně lidé, kteří pracovali na VR projektech.

Anonymní insider v Black Sharku ale naopak uvedl, že jsou tyto informace pouhými výmysly. Black Skark podle něj s Tencentem stále vede investiční spolupráci.