Nejen, že Epic Games proti 30% provizi mobilních obchodů s aplikacemi bojuje prostřednictvím Fortnite. Do sporu tahá i svou hudební platformu Bandcamp, kterou zakoupil v březnu/marci. I přesto, že Google teď používání vlastního platebního systému bude vymáhat, Bandcamp z něj má výjimku.

Lidé na platformě tak budou moci své oblíbené tvůrce podporovat stejně, jako to dělali od založení v roce 2015, aniž by se změnil podíl tvůrců z transakcí uvnitř aplikace. Google by si z nich jinak bral až 30 %, což by aplikaci zaručeně přitížilo.

Výjimka ale není neomezená. Platí jen do vyřešení soudního sporu mezi Googlem a Epic Games. Pokud Google vyhraje, Bandcamp bude pro setrvání na Play Store muset platby přijímat přes jeho systém. Navíc si teď musí odkládat 10 % z transakcí, které Googlu dá, pokud prohraje spor s ním.

10 % je netradičních. Google většinou aplikacím z transakcí strhává 30, nejméně však 15 procent. Číslo deset je tak tady výsledkem zvlášť velké ochoty Google hudební platformu tolerovat. I deset procent by ale podle Bandcampu znamenalo dlouhodobou ztrátovost projektu.