Tesla, přední výrobce elektrických vozidel, je nyní předmětem vyšetřování kalifornského generálního prokurátora. Vyšetřování se týká bezpečnostních problémů spojených s funkcí Autopilot a marketingových praktik společnosti. O této skutečnosti informoval zpravodajský portál CNBC.

Vyšetřování bylo odhaleno díky Gregu Westerovi, majiteli automobilu Tesla, kterého kontaktovala kancelář generálního prokurátora Roba Bonty. Wester podal v srpnu 2022 stížnost Federální obchodní komisi na problém své Tesly s „fantomovým brzděním“ (náhlým bezdůvodným brzděním) a na to, co považoval za zavádějící tvrzení o systému plného samořízení (FSD) společnosti.

Tesla se nyní potýká s řadou právních a regulačních bitev týkajících se bezpečnostních problémů svých aut. Kromě toho je Tesla předmětem vyšetřování amerického Národní úřadu bezpečnosti silničního provozu (NHTSA) kvůli podivnému brzdění aut.

Tesla je známá svými inovativními technologiemi, včetně autonomního řízení a výkonných baterií. Její nejznámější modely zahrnují Model S, Model 3, Model X a Model Y.