Prezentace během veletrhu Gamescom se nezaměřují pouze na videohry, nýbrž i hardwarové produkty a technologie hráčům určené. Kupříkladu tchajwanský výrobce ASUS přišel hned s třemi novými monitory, které vydává pod značkou Republic of Gamers. Standardně s nimi cílí spíš na náročnější publikum, které si chce hraní vychutnat v té nejlepší možné kvalitě.

V čele čerstvě představené trojice stojí 32palcový model ROG SWIFT PG32UCDM, který využívá panelovou technologii QD-OLED. Ta je pro své věrohodné černé, vysoký kontrast a vynikající pozorovací úhly v kombinaci s vysokým jasem populární také u špičkových televizorů. Monitor se pyšní rozlišením 4K (3840x2160 pixelů), 240Hz obnovovací frekvencí, již ocení zejména hráči kompetitivních titulů, a vynikající odezvou činící 0,03 ms. Jas pak dosahuje nejvyšší hodnoty 1 000 nitů. V tiskové zprávě ASUS zmiňuje podporu Nvidia G-SYNC, ale s nejvyšší pravděpodobností se bude monitor kamarádit také s AMD FreeSync (nejspíš s verzí Premium Pro). Vydání bychom se měli dočkat začátkem následujícího roku, cena zůstává neznámá.

Další horkou novinkou je prohnutý OLED monitor PG34WCDM. Ten je rovněž 34palcový, ale pracuje pouze s rozlišením 3440x1440 pixelů. Nicméně, obnovovací frekvence zůstává na 240 Hz a stejně tak se nemění ani hodnota odezvy. Stejné informace máme také o dostupnosti, čili přesné datum vydání prozrazeno nebylo, ale dočkat bychom se měli někdy v prvním kvartálu příštího roku. Cenu ASUS rovněž neodhalil.

Na nejnáročnější hráče cílí třetí produkt, kterým je ASUS ROG SWIFT OLED PG49WCD. Tentokrát se bavíme o prohnutém ultra-wide kousku, disponujícím 49palcovým QD-OLED panelem. V jeho případě ale obnovovací frekvence klesla na 144 Hz. Monitor pracuje s rozlišením 5120x1440 pixelů a odezvou 0,03 ms, přičemž výrobce slibuje, že uživatelům bude poskytnut stejný zážitek jako ze dvou samostatných monitorů s poměrem stran 16:9 a rozlišením 1440p. ASUS oznámil, že monitor vyjde ještě v tomto roce, konkrétně někdy v posledním kvartálu, a to s doporučenou cenou 1 499 dolarů (33 300 Kč v přepočtu).

U všech zmíněných modelů myslel ASUS také na chlazení, a tudíž je vybavil na míru vyrobeným heatsinkem a tepelnými podložkami.