Technologický gigant ASUS na veletrhu CES 2024 představil AirVision M1, novinku v oblasti nositelných brýlí rozšířené reality. AirVision M1 se odlišuje od zařízení smíšené reality, jako je Apple Vision Pro, a namísto toho se zaměřuje na poskytování více virtuálních obrazovek. AirVision M1 vyžaduje připojení k počítači nebo telefonu pomocí USB-C a umožňuje uživatelům pracovat v omezeném prostoru efektivněji.

Displej AirVision M1 nabízí rozlišení 1080p a 57stupňové zorné pole, což uživatelům poskytuje dostatečně velkou obrazovku přímo před očima. Zařízení je vybaveno vestavěnými reproduktory a pro zobrazení obsahu využívá DisplayPort přes USB Type-C. Kupříkladu na rozdíl od brýlí TCL NXTWear S nabízí AirVision M1 vestavěný touchpad, který umožňuje uživatelům snadno upravovat nastavení virtuálních obrazovek, jako jsou poměry stran a jas, a také aktivovat 3D režim.

Cena a dostupnost AirVision M1 nebyly zatím společností ASUS zveřejněny. Vzhledem k cenám konkurenčních produktů, jako je třeba zmíněný TCL NXTWear S, který v Česku stojí okolo 14 tisíc korun, lze předpokládat, že novinka od ASUSu na tom bude zhruba podobně.

Debut brýlí AirVision M1 představuje zajímavý krok ve světě nositelných technologií. Zdá se, že by mohlo jít o zajímavou alternativu k tradičním AR zařízením.