Tchajwanský výrobce hardwaru ASUS a rakouská společnost Noctua, která se zabývá výrobou chladičů, se údajně znovu spojí a vytvoří další grafické karty. Informoval o tom redaktor serveru Chiphell, který vystupuje pod přezdívkou nApoleon.

Nových modelů bychom se podle nApoleona měli dočkat už zanedlouho, a to konkrétně na technologickém veletrhu CES 2023, který se bude konat od 5. do 8. ledna a údajně na něm bude představena (nejen) spousta nových PC komponentů.

Zatím napadla zmínka o tom, jaké modely si pro nás ASUS a Noctua připravují, ale s nejvyšší pravděpodobností půjde o karty GeForce RTX 4090 a RTX 4080 – nApoleon bohužel potvrdil jen to, že má jít o grafiky nové generace.

ASUS se s Noctuou spojil už dříve a prodával speciální modely karet GeForce RTX 3080 a RTX 3070. Obě měly snadno zatočit s vysokými teplotami, a to díky čtyřslotovému chlazení a dvojici prémiových ventilátorů s devíti lopatkami, jež navíc dokázaly pracovat relativně tiše. Chystané modely by podle nApoleona měly na vyšší úroveň posunout chladicí schopnosti, tichost, a dokonce i design.