Mnohým z vás se již bezesporu stalo, že vám cizí řidič zablokoval svým zaparkovaným vozidlem výjezd z garáže nebo dvora. Ve spoustě případů by přitom bylo nejlepší daného jedince kontaktovat – zvláště když může být nablízku – než automaticky volat policii. Celá situace se totiž může vyřešit výrazně rychleji. Právě s tímto cílem hodlá na trh přijít aplikace AhoyNote od českého podnikatele Erika Uxy.

AhoyNote chce spotřebitelům umožnit snadnou a rychlou komunikaci s řidiči, a to ve všech případech, kdy se to jen může hodit. Ať už jde o zmíněný případ parkování na nevhodném místě nebo otevřená okénka, vytékající kapalinu, ponechání dítěte či mazlíčka ve vozidle, aplikace vás spojí s majitelem/provozovatelem auta bez znalosti jeho kontaktních údajů.

Celý systém spoléhá na znalost registrační značky (státní poznávací značky, chcete-li). Appka vám po nainstalování dovolí vytvořit si profil, kam zadáte právě také RZ svého vozidla. Aby nebylo možné k účtu přiřadit cizí vozidlo, slibuje AhoyNote verifikaci ve spolupráci s pojišťovnou povinného ručení. Tvůrce myslel také na maximální anonymitu, a tudíž vaše osobní údaje nebudou sdíleny s ostatními, pokud si nenastavíte veřejný profil.

AhoyNote cílí nejen na používání ze strany řidičů a kolemjdoucích, ale také městské policie, majitelů parkovacího prostoru, záchranných složek nebo pojišťoven. K dispozici bude také pro B2B partnery, kteří skrz ní budou moct zasílat obchodní nabídky. Opět jen v případě, že to sami povolíte. Ambice má tedy appka nemalé.

Další přednosti AhoyNote:

  • Možnost propojit účet se sociálními sítěmi nebo pojišťovnou povinného a havarijního pojištění
  • Přidání kontaktů z telefonu
  • Platba parkovného
  • Skenování a rozpoznání RZ vozu
  • Zasílání grafických a textových dokumentů mezi uživateli
  • Možnost výdělku přes aplikaci (bude později upřesněno)

Aplikace AhoyNote je momentálně ve vývojové fázi, pro dokončení autor požaduje 500 000 korun prostřednictvím crowdfundingové platformy Donio.

„Pro projekt AhoyNote poptávám 500.000 Kč, které mi pomohou finálně dovyvinout aplikaci AhoyNote a uvést ji na trh ve spolupráci s obchodními partnery, kteří svým marketingem pomohou s rozšířením povědomí o novém komunikačním nástroji. Jsem otevřen případným partnerům oproti obchodnímu podílu,“ píše Uxa.