BeReal je poměrně novou aplikací, která umožňuje uživatelům sdílet své zážitky s přáteli, rodinou a dalšími lidmi pomocí fotografií a videí, a to i v reálném čase. Tato sociální platforma, oblíbená především mezi mladými, je navržena jako alternativa k populárním sociálním sítím jako Facebook či Instagram.

Fungování BeReal je jednoduché. Každý den v jinou dobu uživatelé obdrží výzvu od aplikace, aby sdíleli své aktuální zážitky. Poté jsou vyzváni, aby zaznamenali a sdíleli aktuální fotografie pořízené předním a zadním fotoaparátem jejich telefonu současně. Tato jedinečná funkce je skvělá pro lidi, kteří chtějí být spontánní a zachytit své momenty v reálném čase.

Sociální platforma se nyní na svém oficiálním blogu pochlubila tím, že má v současné době přes 20 milionů aktivních uživatelů denně.

BeReal byla v roce 2021 malou francouzskou aplikací s pouhými 10 000 aktivními uživateli. Nicméně na konci roku 2022 se počet denních uživatelů vystřelil na více než 15 milionů a aplikace také překonala 50 milionů stažení.