Nejnovější aktualizace Android 15 Developer Preview 2 přichází s množstvím důležitých novinek, které mění způsob, jakým uživatelé využívají své chytré telefony. Jednou z nejdůležitějších novinek je zařazení podpory pro satelitní připojení přímo do operačního systému Android. Funkce umožňuje rozšířené možnosti komunikace v místech bez mobilního signálu.

Další důležitou změnou je vylepšení podpory pro malé obrazovky na přední straně skládacích telefonů. Vývojáři aplikací nyní mohou své aplikace přizpůsobit tak, aby byly lépe viditelné a funkční na těchto menších displejích.

Bezpečnost systému byla také vylepšena novou funkcí, která umožňuje aplikacím zjistit, zda uživatel provádí záznam obrazovky. Novinka je klíčová pro aplikace, které zobrazují citlivé informace, a nyní mohou lepší chránit soukromí uživatelů.

Aktualizace Android 15 přináší také změny ve správě HDR obsahu, jelikož umožňuje aplikacím lépe řídit jas a kontrast HDR a SDR obsahu, a zajišťuje tak, že HDR obsah bude na různých zařízeních vypadat co nejlépe. Nově přidaná podpora pro standard CTA-2075 zas normalizuje hlasitost zvuku v aplikacích.

I když je Android 15 Developer Preview 2 určen primárně pro vývojáře, přináší řadu vylepšení, které budou v budoucnu k dispozici širšímu spektru uživatelů Android zařízení.