Americký web PCWorld zpovídal Franka Azora, výkonného ředitele, který se v AMD zabývá herními řešeními. Rozhovor byl vysílán živě, a tak některé otázky padaly přímo z řad diváků. Jedním z témat, které obecenstvo iniciovalo, bylo, proč AMD ve svých prezentacích neporovnává karty Radeon 7000 se sérií RTX 4000.

Ukázalo se, že odpověď na tuto otázku je přesně taková, jakou ji odhadovala řada komentujících. AMD u sebe nemá kartu RTX 4080 na testování a zároveň nechce ve svých prezentacích používat pečlivě vybraná čísla od Nvidie. Ačkoli Azor tuto tezi potvrdil, není to podle něj jediný důvod.

„Nejsme tady od toho, abychom jim dělali reklamu. Oni si výkony našich karet do svých prezentací nedávají nedávají, takže jim v tomto ohledu nehodlám dělat žádnou laskavost,“ odpovídal dále Azor. RX 7900 XTX má ve výkonu kartě RTX 4080 konkurovat, stát ale bude o 20 % méně.

Azor proti sobě stavěl právě tyto dvě karty. Upozorňoval, že nejsilnější karta Nvidie (RTX 4090) je oproti nejsilnějšímu kousku AMD (RX 7900 XTX) o 60 % dražší a její spotřeba energie je na jiné úrovni. „Není to konkurent modelu 4090, který stojí o 60 % více. Je to konkurent 4080. Ujasněme si, o jaké třídě se tu bavíme,“ řekl Azor.