Amazon pokračuje ve strategii integrace a zjednodušování svých akvizic, což nyní zahrnuje výrazné propojení farmaceutických služeb. Po převzetí PillPack v roce 2018 a spuštění Amazon Pharmacy v roce 2020 se obě tyto služby postupně slévají do jednoho ekosystému. Nově budou zákazníci moci spravovat své PillPack objednávky přímo přes účet Amazon Pharmacy, což přináší více komfortu a možnosti využívat kupóny a slevy v rámci programu Prime.

Na logistické frontě Amazon již sjednotil expediční procesy obou služeb, což umožní rozšíření doručení ve stejný den. Díky této optimalizaci se zvýšil celkový počet měst s touto službou.

Kromě farmaceutických služeb se Amazon zaměřuje i na zlepšení svých potravinových řetězců. Whole Foods, které společnost získala v roce 2017, a Amazon Fresh nyní sdílejí část svého sortimentu, což usnadňuje zákazníkům nákupy a snižuje náklady na doručení. Nově lze objednat zboží z obou obchodů společně, a to jak v USA, tak i na našem kontinentu v zemích jako Velká Británie, Itálie nebo Španělsko. Služba by se postupně měla rozšířit do dalších zemí.

Amazon mimo jiné zkouší také nové mini-sklady v rámci prodejen Whole Foods, které slouží k vyzvedávání objednávek.