Amazon se intenzivně zaměřuje na revoluci v oblasti doručování zásilek. Podle nejnovějších informací plánuje společnost výrazně rozšířit svůj program doručování pomocí dronů zvaný Prime Air. V roce 2024 zamýšlí rozjet tento služební model ve dvou evropských zemích, konkrétně ve Velké Británii a v Itálii. Kromě těchto evropských expanzí Amazon připravuje spuštění svých dronů v dalším městě v USA, což bude třetí město po úspěšném zavedení služby v texaské College Station a kalifornském Lockefordu.

Zatímco v obou evropských zemích doručování pomocí dronů začne v konkrétním lokalitě, s postupem času se Amazon chystá službu rozšířit do dalších oblastí. Detaily o konkrétních lokalitách, ať ve Velké Británii nebo v Itálii, budou postupně zveřejněny během následujících měsíců.

Zajímavou novinkou je i to, že Amazon se chystá začlenit program Prime Air do své hlavní dodávkové sítě. V Americe to znamená, že drony budou moci zajišťovat doručení zásilek do 24 hodin z vybraných distribučních míst. Kromě toho budou ve vybraných distribučních centrech ve Velké Británii a Itálii umístěny drony, což umožní zákazníkům přístup k širší nabídce produktů k doručení leteckou cestou.

V technologickém odvětví způsobila pozdvižení informace, že Amazon se chystá nasadit svůj nový model dronu MK30, jenž byl představen veřejnosti v listopadu minulého roku. Tento nový model nabízí mnohem delší dolet než jeho předchůdci a je schopen operovat i v podmínkách mírného deště. Jeho kompaktní design je také výrazně tišší a lehčí.