Snad nejznámější série čteček od amerického Amazonu se podle nového úniku již brzy dočká nových přírůstků.

Úniky určitě nejsou v technologickém světě vzácné, tento se ale odlišuje, a to dost zajímavě.

Amazon na své stránce běžně u produktů ukazuje porovnání s podobnými a právě v této kategorii se na jeho vlastních stránkách u existujících Kindle Basic a Kindle Oasis zobrazovaly produkty Kindle Paperwhite 5 a Kindle Paperwhite 5 Signature edition.

Modely se posouvají na 6,8" E Ink displej a podsvícení skládající se ze sedmnácti LED diod. Z minulé generace jste knížky četli na 6" displeji s pouze pěti LEDkami.

Kindle Paperwhite Signature edition páté generace pak ještě nabízí zvýšené úložiště z 8 GB na 32 GB, senzory automaticky upravující jas a pravděpodobně i bezdrátové nabíjení s pomocí Amazonem později prodávaných kitů.

Vzhledem k tomu, že má zařízení již připravenou stránku na obchodě, představení nemůže být daleko. S blížícím se hardware eventem Amazonu je pak představení právě na něm stále zřejmější.

Kanadské ceny pro produkty byly 149 $ (asi 2 500 Kč) a 209 $ (asi 3 500 Kč), reálné ceny bez reklam na Amazonu ale nejspíš budou ještě o 500 korun vyšší, a to stále nepočítáme clo a DPH v Evropské unii.