Amazon se rozhodl posunout své technologické hranice ještě dále. Nedávno oznámil ambiciózní plán vylepšit konverzační schopnosti svého hlasového asistenta Alexa prostřednictvím pokročilého využití umělé inteligence (AI). V tomto úsilí se obrátil k Anthropic, inovativní firmě specializující se na výzkum a bezpečnost AI. Tato společnost představila svůj chatovací model s názvem Claude, který má potenciál výrazně konkurovat modelům, jako je ChatGPT od společnosti OpenAI.

Tento strategický krok Amazonu má za cíl poskytnout uživatelům ještě lepší a plynulejší zážitek při interakci s platformou. Jak zdůraznil Jim Hare, expert z renomované výzkumné společnosti Gartner, údajně stojíme teprve na prahu revoluce v oblasti generativní AI. Ačkoliv se Microsoft stal průkopníkem v oblasti AI díky své spolupráci s OpenAI, velké společnosti, včetně Amazonu, se rychle adaptují a rozšiřují své AI možnosti.

Anthropic, společnost založená v roce 2021, se rychle stává jedním z klíčových hráčů v dynamicky se rozvíjejícím světě AI, kde se snaží vytvořit si místo vedle gigantů jako Google DeepMind a OpenAI. Amazon, kromě svého dominantního postavení v online obchodu, také nabízí špičkové cloudové služby, což firmám umožňuje využívat masivní výpočetní kapacity pro své potřeby.

Spolupráce s Anthropic by mohla ještě více posílit tuto technologickou výhodu. V rámci této spolupráce bude Amazon mít přístup ke Claude 2, nejnovějšímu AI modelu Anthropic, což otevírá dveře k vytváření nových, revolučních aplikací.