Během své nedávné návštěvy v Jižní Koreji Sam Altman, významná postava v oblasti umělé inteligence a generální ředitel prestižní společnosti OpenAI, významně apeloval na zemi, aby přijala vedoucí postavení v globální výrobě polovodičů pro pokročilé technologie umělé inteligence. Sam Altman se dokonce setkal s jihokorejským prezidentem Yoon Suk Yeolem, aby budoucnost výroby polovodičů prodiskutovali.

Místní média informují, že CEO OpenAI, společnosti, která stojí za oblíbeným AI nástrojem ChatGPT, se snažil přesvědčit korejskou vládu o nutnosti podporovat projekty v oblasti umělé inteligence a angažovat se ve stanovování mezinárodních standardů. Altman rovněž projevil zájem o realizaci investic na jihokorejském trhu a navázání spolupráce s místními technologickými korporacemi, jako je například světově proslulý gigant Samsung Electronics.

Ve svém projevu Altman zdůraznil, že pokročilé AI technologie jsou závislé na přenosu obrovských objemů dat, což logicky vede k rostoucí poptávce po výkonných paměťových čipech. Prozradil, že OpenAI momentálně využívá čipy dovážené z Tchaj-wanu, avšak pro budoucnost zvažuje zapojení dalších zdrojů, konkrétně z Jižní Koreje.

Je třeba poznamenat, že cesty Sama Altmana nejsou omezeny pouze na Asii. Altman také navštívil v minulosti řadu dalších zemí, včetně Evropy, Izraele, Jordánska, Indie a Spojených arabských emirátů, kde vedl dialog s místními politickými představiteli na téma umělé inteligence.