Amazon do svého repertoáru přidal chytrý senzor kvality vzduchu. Zařízení se stává součástí kolekce chytré domácnosti, které společnost již nabízí.

Stroj má v sobě zabudovaný senzor teploty a vlhkosti, pozná ale i oxid uhelnatý, prach a těkavé organické sloučeniny; pro člověka nebezpečné látky obsažené třeba v čisticích prostředcích, permanentních fixách či pesticidech.

Detekovat ale nebude pouze škodliviny, podle Amazonu bude umět rozeznat i řadu alergenů.

Když toto zařízení zaregistruje nadměrnou koncentraci některé ze zmíněných látek, pomocí aplikace Alexa vám pošle notifikaci. Pokud pak máte Alexu i jako chytrý reproduktor, budete se jej moci na kvalitu vzduchu zeptat.

Senzory kvality vzduchu jsou pro Amazon novou kategorií, tímto způsobem se ale už dostal na trh termostatů či zvonků, a tak se dá očekávat, že se mu start povede.

Senzor je v předprodeji za 70 dolarů (asi 1 550 Kč či 61 eur).

Amazon obecně, a ještě více v poslední době, rozvíjí prodej v oblasti svého chytrého asistenta, nedávno třeba představením domácího robota. Stále více produktů pro chytrou domácnost seženete právě u Amazonu, uvidíme tak, jak se v této oblasti bude firma pohybovat nadále.