Airbnb, globální platforma pro krátkodobé pronájmy, zavádí nová pravidla, která mají chránit soukromí nájemců. Podle nedávného oficiálního oznámení jsou nyní všechny vnitřní kamery v pronajímaných nemovitostech zcela zakázány.

Před touto změnou bylo hostitelům dovoleno umístit kamery do společných oblastí, jako jsou obývací pokoje či kuchyně, avšak bylo jim zakázáno je instalovat v soukromých místnostech, jako jsou ložnice a koupelny. Nová aktualizace pravidel nyní stanovuje, že hostitelé již nemohou mít ve svých pronájmech žádné vnitřní kamery, čímž se zvyšuje ochrana osobního soukromí návštěvníků.

Co se týče venkovních kamer, Airbnb upravuje také pravidla jejich používání. Hostitelé musí ve svých inzerátech jasně uvést všechny venkovní kamery a zároveň zajistit, aby nebyly namířeny dovnitř domu ani do oblastí, kde by návštěvníci mohli očekávat větší soukromí, jako jsou venkovní sauny či sprchy.

Další povolená zařízení zahrnují zvonkové kamery a decibelové záznamníky, které mohou sledovat úroveň hluku, ale nesmějí zaznamenávat nebo přenášet zvuky.