Adobe přináší nové rozšíření pro svůj Photoshop skoro rok po zavedení schopností pro úpravu obrázků pomocí generativní AI. Společnost oznámila, že aplikace nyní získá funkci, která umožní generování obrázků přímo z jednoduchých textových popisků.

Kromě toho nové funkce umožní AI čerpat inspiraci z daných obrázků pro tvorbu nových scén a jednodušeji generovat pozadí. Nástroje mají podle Adobe zjednodušit práci s Photoshopem jak pro profesionály, tak pro běžné nadšence, kterým se může zdát složité se aplikaci naučit.

Erin Boyce, vedoucí marketingu Photoshopu, uvedla, že velké prázdné plátno může být někdy největším překážkám. „Toto výrazně urychluje proces tvorby. Přenést něco z vaší mysli na plátno nikdy nebylo snazší,“ uvedla Boyce. Nová funkce, nazvaná Generate Image, bude dostupná přímo v Photoshopu vedle tradiční možnosti importu obrázků.

Na druhou stranu funkce Generative Fill, která již umožňovala přidávat, rozšiřovat či odstraňovat konkrétní části obrázku, byla také vylepšena. Nyní uživatelům umožňuje přidávat AI-generované obrázky, které se bezproblémově spojí s originálem.