Adobe tento týden představilo Firefly, novou sadu nástrojů poháněných umělou inteligencí, která bude uživatelům k dispozici koncem letošního roku v betaverzi. Jedná se o sadu funkcí zaměřených na automatizaci běžných úkolů v postprodukci, čímž chce Adobe ulehčit editorům od rutinní práce.

Jedním z hlavních trumfů Firefly je funkce text-to-video. Díky ní mohou uživatelé generovat videa přímo z textových příkazů, přičemž mají možnost kontrolovat například úhly kamery nebo pohyb.

Kromě toho Firefly také nabízí nástroj, který umožňuje proměnit statický obraz v dynamické video. Tímto způsobem mohou editoři snadno doplňovat chybějící záběry nebo vytvářet komplexní scény bez nutnosti nákladného natáčení.

Na některé z novinek v Adobe Firefly se můžete podívat níže.

Firefly zároveň přináší nástroje jako Generative Extend, které videoeditorům umožní hladce vyplňovat mezery ve scénách a eliminovat nechtěné objekty. Tímto způsobem by mohli ušetřit značné množství času, který by jinak trávili manuálními úpravami. Adobe tento nástroj prezentuje jako příležitost pro tvůrce, aby se mohli více soustředit na kreativní aspekty své práce.