Tchajwanská společnost Acer diverzifikuje portfolio. Výrobce elektroniky, kterého nejspíš znáte hlavně pro jeho počítače, notebooky a další příslušenství, teď totiž bude nabízet elektrokolo. Ebii je stvořeno pro města, nabídne funkce umělé inteligence, aby našlo vaše osobní preference a automaticky přehazovalo převody.

Vážit bude 16 kilogramů, mezi elektrokoly je to tak spíše lehčí kousek. Maximální rychlost, do které vám kolo pomůže, je 32 kilometrů za hodinu. Pokud na něm ale chcete jezdit v Česku, budete se muset limitovat na 25 kilometrů v hodině. Tedy za předpokladu, že nechcete porušovat zákon.

Na jedno nabití kolo ujede přes 110 kilometrů. Nabití na tento dojezd vám zabere něco kolem dvou a půl hodiny. I čas nabíjení je v poměru k dalším běžně dostupným elektrokolům nižší. A vzhledem k tomu, že jde o produkt firmy jako Acer, ke stejné nabíječce můžete připojit i svůj notebook.

Informace o stavu baterie nabídne cyklistům aplikace ebiiGO. Ta k tomu doporučí i trasu a slouží k zamykání a odemykání kola. Kolo se ale navíc samo zamkne, když od něj s mobilem odejdete. Na kole nechybí ani alarm proti zlodějům. Mezi další funkce pak patří přední senzory proti kolizím, světla do všech stran a kola beze vzduchu, abyste už nikdy nepíchli.