Už v minulém roce představila společnost Acer své elegantní all-in-one počítače označené jako Hummingbird A24. Pod jejich kapotou najdeme procesory od společnosti Intel a jak už z názvu vyplývá, na povrchu se blýská 24palcová obrazovka. Jenomže přišel nový rok a s ním i další generace hardwaru, a tak se Acer patrně rozhodl, že udělá radost těm, kteří chtějí to nejnovější.

Namísto toho, aby vydal novou generaci těchto počítačů, aktualizoval tu stávající a do nitra jim vsadil nové procesory. Jak uvádí server ITHome, zájemci si budou moci vybírat ze dvou různých variant. Tou první bude počítač s procesorem Intel Core i5-13400, jenž disponuje šesti výkonnými jádry, čtyřmi efektivními a až 4,6GHz frekvencí. Pro méně náročné zde bude k dispozici konfigurace s procesorem Intel Core i3-13100, který je vybaven pouze čtyřmi jádry a dosahuje 4,5GHz boost taktu.

Novou generaci all-in-one počítače Hummingbird A24 bude možné pořídit s až 16GB operační pamětí a 512GB SSD úložištěm. Pokud by navíc bylo místa na disku málo, lze do zařízení přimontovat další 2,5palcový disk. Počítač je dále vybaven vyšším počtem výstupů USB-A, ale nechybí mu například ani další HDMI port.

Momentálně to sice vypadá, že zařízení bude dostupné pouze v Číně, ale není přímo vyloučeno, že by se mohlo časem objevit i na celosvětovém trhu. Jeho cena za variantu s výkonnějším procesorem, 16GB RAM a 512GB úložištěm vyjde tamní zájemce na 4 299 jüanů, což je v přepočtu 13 900 Kč. Levnější kousek se slabším CPU, 8GB RAM a stejnou kapacitou disku pak stojí 3 599 jüanů neboli 11 650 Kč v přepočtu.