Generální ředitel společnosti Meta, Mark Zuckerberg, oznámil, že spouští novou funkci na Facebooku a Instagramu pro ověření účtu, která bude mít podobu placeného předplatného. Tato funkce bude sloužit k ověření totožnosti uživatele a umožní mu získat modrý odznak potvrzující jeho identitu. Služba bude dražší než u konkurenční platformy Twitteru.

Nová placená verze ověření účtu má urychlit a zjednodušit tento proces, kdy uživatelé budou moci zaplatit za ověření a během několika dnů obdrží výsledek. Ověření účtu bude v závislosti na regionu různé. Cena za něj činí 11,99 dolaru měsíčně (asi 270 korun v přepočtu), pokud si ho zakoupíte na webu. Pokud jej chcete získat v rámci předplatného na zařízení s iOS, bude stát 14,99 dolaru měsíčně (zhruba 330 korun v přepočtu).

Jednou z nejzajímavějších věcí na balíčku Meta Verified je, že uživatelé získají zmíněné modré označení vedle svého jména, což bude signál, že jsou ověření uživatelé společností Meta. Toto ověření může být užitečné pro vývojáře a influencery, kteří chtějí zvýšit svou důvěryhodnost a viditelnost, ale nesplňují podmínky pro obdržení odznaku běžnou cestou.

Testování služby nastane tento týden v Austrálii a na Novém Zélandu, nicméně společnost Meta plánuje rozšířit nabídku do dalších zemí po celém světě v blízké budoucnosti.