Zoom, oblíbená platforma pro videohovory, oznámila novou integraci s asistentem Zoom IQ, který využívá inovativní technologie umělé inteligence (AI). Tato nová funkce přináší uživatelům, kteří z nějakého důvodu propásli schůzku, možnost získat podrobnou rekapitulaci toho, co se na videokonferenci diskutovalo, aniž by o něco přišli.

Výhodou nové AI funkce Zoomu je, že poskytuje kompletní shrnutí schůzek, kterých se uživatelé nemohli zúčastnit. Tato přehledná rekapitulace je zasílána prostřednictvím e-mailu nebo přímo v rámci Zoom Team Chatu. Nová funkce představuje praktickou a časově účinnější alternativu k tradičnímu sledování kompletního záznamu videokonference.

Kromě této inovativní funkce rekapitulace Zoom také implementuje umělou inteligenci do své standardní chatovací funkce. Tato nová technologie je poháněna pokročilým AI nástrojem od renomované společnosti OpenAI. Spolupráce odráží dlouhodobý zájem Zoomu o integraci umělé inteligence do svých služeb s cílem neustále zlepšovat uživatelský zážitek a efektivitu svých produktů. Do budoucna společnost hodlá více zapojit umělou inteligenci do svých systémů.