Apple ve středu představil nové produkty, na které se spousta lidí těšila. Patří mezi ně iPhony 14, nová řada Apple Watch spolu se zbrusu novým modelem pro náročné sportovce a druhá generace špičkových sluchátek AirPods Pro. Někteří fanoušci ale z novinek tak nadšení nebyli, očekával se totiž mnohem větší posun co se technologií týče, namísto toho se v některých případech zvedla pouze cena.

Z Applu si momentálně nedělají legraci jen technologičtí nadšenci, ale i známé společnosti. Jihokorejský gigant Samsung na svém Twitteru zveřejnil řadu příspěvků, v nichž se Applu vysmívá. Mává třeba skládacími telefony a naráží na to, že je vyrábí už skoro dva a půl roku, zatímco americká konkurence se na toto pole pravděpodobně ještě dlouho nevydá. Samsung si také utahuje ze 48megapixelového fotoaparátu, kterým disponují iPhone 14 Pro a Pro Max, protože už sám dlouhou dobu používá kamery se 108megapixelovým rozlišením.

Samsung není jedinou známou společností, která si z Applu dělá šprťouchlata. Přidává se totiž i Garmin, který je velkým jménem na poli chytrých hodinek a jiné technologické výbavy pro sportovce. Ve svém tweetu upozorňuje na fakt, že baterie hodinek Enduro 2 dokáže vydržet klidně i měsíce, ne pouhé hodiny, protože ji lze nabít pomocí zabudovaných solárních článků.

To, že Garmin naráží právě na Apple Watch Ultra, jejichž baterie vydrží asi 36 hodin, sice není tak očividné jako vtípky Samsungu na adresu nových iPhonů, ale člověku skutečný záměr onoho tweetu stejně dojde.