Těsně před vydáním letošních vlajkových lodí od Samsungu, jež nesou označení Galaxy S23, se objevila řada spekulací, že v tomto roce opět nemáme počítat s fanouškovskou edicí (FE smartphonem). Technologický gigant totiž tento jedinečný model vypustil u loňské řady Galaxy S22 a vícero dobře informovaných lidí počítalo se stejným scénářem i letos. Podle nejnovějších informací to ale nemusí být pravda.

Jak nyní uvádí jihokorejský deník Hankooki, vydání mobilu Samsung Galaxy S23 FE by se mohlo odehrát ve druhé polovině současného roku, konkrétně pak někdy na přelomu srpna a září. Nebylo by to ale jenom tak. Samsung má údajně tento smartphone upřednostnit před vydáním vlajky střední třídy Galaxy A74, a to pravděpodobně kvůli obavám z nižších prodejů.

Samsung nad tímto krokem jistě pečlivě uvažoval a vyšle na trh pouze jeden ze zmíněných dvou mobilů, bude k tomu určitě mít své důvody. Kupříkladu Galaxy S20 FE byl mezi spotřebiteli velice oblíbený a prodalo se více než deset milionů jednotek. O jeho nástupci, Galaxy S21 FE, se to samé ale bohužel říct nedalo a vyšší popularity dosáhl právě mid-range telefon Galaxy A73.

Žádné další informace o mobilu Galaxy S23 FE na povrch nevyplavaly. Je ale vysoce pravděpodobné, že využije opět čip od Qualcommu, jelikož znovuzrození divize Samsungu na výrobu vlastních čipsetů proběhlo teprve nedávno a první vlajkové čipy se spíše nepovede uvést do použitelné podoby před zářím. Dřívější úniky a spekulace ostatně nasvědčovaly tomu, že se k čipům Exynos vrátí až řada Galaxy S25, která dorazí za dva roky.