Na pátek jsme si pro vás připravili nové technologické Stručně. Dozvíte se, jak se rozšíří nástroje pro úpravu videí na Androidu nebo o nové OLED variantě XPS notebooků od Dellu.

SPOTIFY NABÍZÍ CAR THING PRO ŘIDIČE ZDARMA

Spotify se pouští do prodeje hardware svým prvním produktem; Car Thing. Jedná se o zařízení do automobilu, které uživatelům ulehčí poslech hudby za jízdy. První zájemci se Spotify Premium navíc dostanou Car Thing zdarma a zaplatí jen dopravu. Prodej je ale bohužel pro nás zatím omezen jen na Spojené státy.

Zařízení bude mít dotykovou obrazovku, tlačítko a kolečko, kterým se dá v prostředí pohybovat. K jeho ovládání můžete použít i hlasové příkazy, které bude podporovat.

Car Thing bude stát 80 dolarů, tedy bezmála 2 000 korun. Zařízení by poslech hudby mělo zpříjemnit hlavně řidičům, kteří ji tak nemusí pouštět přes mobil.

Přečtěte si také: Nedostatek počítačových komponent potrvá i v příštím roce

SOLÁRNÍ SLUCHÁTKA OD FIRMY URBANISTA VYDRŽÍ HRÁT NAPOŘÁD

Urbanista představil bezdrátová sluchátka, která dokáží využívat solární energii pro dobíjení. Zdánlivě tak vyřeší problém nízké výdrže baterie u sluchátek s aktivním potlačením zvuku. Sluchátka Urbanista Los Angeles disponují „prakticky nekonečnou“ dobou hraní.

Podle Wired by se sluchátka za každou hodinu na přímém slunci měla nabít na 3 hodiny hudby, a dokonce i za oblačného počasí by to měly být 2 hodiny. Urbanista Los Angeles totiž nejsou limitovány na sluneční světlo, a tak jim k výdrži pomůže i umělé světlo. Jinak pak headset disponuje i USB-C portem.

Podobný projekt se v minulosti nevydařil JBL. Ta na podobná sluchátka vybrala peníze pomocí crowdfundingu. Kvůli covidu nakonec ale nebyli schopni projekt zrealizovat.

Představení sluchátek Urbanista

ROZŠÍŘENÉ STŘÍHACÍ FUNKCE GOOGLE PHOTOS PŘICHÁZEJÍ NA ANDROID

Rozšířenější funkce pro úpravu videí, které byly původně exkluzivní pro iPhony, postupně přichází i na zařízení s Androidem. Mezi novými funkcemi je úprava kontrastu, filtry, úprava barev a další vylepšení.

DELL PŘEDSTAVIL VARIANTU XPS 13 S OLED DISPLEJEM

Dell představuje novou variantu svého notebooku XPS 13 s dotykovým OLED displejem. Nutné je podotknout, že se nejedná o nové zařízení, ale o nový model line-upu z minulého roku. Za lepší obrazovku si připlatíte 300 dolarů.

Modely XPS 13 začínají na tisíci dolarech a nejdražší model vás přijde na 2 200 dolarů. Nejlepší model disponuje procesorem Intel Core i7 jedenácté generace, 32 GB RAM a 2 TB vestavěného SSD uložiště.

Přečtěte si také: DLSS míří do dalších her. Technologie Nvidie bude dostupná v enginu Unity

NSFW DISCORD SERVERY NEBUDOU PŘÍSTUPNÉ Z IPHONŮ

Servery Discordu, na kterých je většina obsahu 18+, nebudete moct navštívit z iPhone. Discord se tak snaží vyhnout porušení přísných regulací na App Store.

Proti rozhodnutí se ozvala řada hlasů, které si na omezení stěžují, přesto je však velice nepravděpodobné, že by Discord vzal svá rozhodnutí zpět.