Motorola nedávno oficiálně potvrdila datum vydání svých nových skládacích telefonů – dorazit mají už 1. června, jak už ostatně vyplavalo z dřívějších úniků. Stále nám sice neodhalila žádné konkrétní detaily, ale je otázka, zda nám to vůbec vadí. Renomovaný leaker Evan Blass totiž opět přichází s velkou spoustou propagačních materiálů, z nichž je patrné, čeho všeho bude dražší model z dvojice schopen.

Motorola Razr 40 Ultra bude zájemce lákat na velký externí displej, který pokryje prakticky celou jednu polovinu zad. Osobně jsem byl zprvu skeptický, jak si Motorola poradí s jeho softwarovou výbavou (aby ona velikost druhé obrazovky nepřišla úplně vniveč), nicméně nyní se zdá, že k obavám už není důvod. Na sekundárním displeji si totiž budeme moct zapínat nejrůznější aplikace, nebo dokonce používat klávesnici.

Zatímco jiné skládací telefony omezují funkčnost externího displeje pouze na widgety, Razr 40 Ultra evidentně nabídne mnohem větší svobodu. Z uniklých videí je zřejmé, že budeme mít přístup ke klasickému systémovému rozhraní, z něhož půjde zapínat aplikace nebo hry. Kromě toho nebude chybět ani klasický fotorežim pro pořizování selfíček.

Aktuálně se zkrátka zdá, že Motorola má vysoké ambice konkurovat dalším výrobcům, jako je například Samsung nebo Oppo. Budeme jen doufat, že stejně plynule, jak vypadají funkce ve videích, budou působit i ve skutečnosti.

Motorola Razr 40 Ultra má nabídnout čipset Snapdragon 8+ Gen 1 v kombinaci s až 12GB operační pamětí a nanejvýš 512GB úložištěm. Primární displej má pracovat s rozlišením 2640x1080 pixelů a zřejmě i 120Hz obnovovací frekvencí, zatímco ten sekundární se pochlubí rozlišením 1056x1066 pixelů. V externí obrazovce má být umístěn12MPx hlavní fotoaparát v doprovodu 13Mpx ultra širokoúhlé kamery. Počítat také lze s 3 640mAh baterií. Bližší detaily jsme samostatně rozebírali zde.