Microsoft dávno sliboval, že se ve Windows 11 objeví 3D emotikony. Ty se měly taktéž objevit i v Microsoft Teams, kam nyní dorazily. A za co Meta zaplatí 90 milionů dolarů? 

– Ford vyzývá své zákazníky, aby si vytiskli pomocí 3D tiskárny příslušenství pro vůz Maverick 2022. Společnost zveřejnila soubory CAD pro úložný prostor pod zadními sedadly nebo pro příslušenství nazvané Ford Integrated Tether System. Majitelé si tak budou moci vytisknout třeba vlastní držák na kelímek s pitím.

– Aplikace Expert RAW, jež se vyskytla v telefonu Samsung Galaxy S21 Ultra, se údajně objeví i v dalších telefonech, konkrétně například v Galaxy S22 Ultra. Jedná se o appku, díky níž můžete zkrátka pořizovat kvalitnější snímky a videa pomocí rozšířeného nastavení.

– Na Snapchatu se možná budou objevovat reklamy mezi Snapy vašich oblíbených tvůrců. Z pondělního oznámení vyplývá, že společnost testuje umístění reklam doprostřed Snap Star Stories. Tvůrci se dokonce dočkají i podílu z příjmu z těchto propagací.

– Gmail vám možná za chvíli povolí automatické vypnutí mobilních oznámení v případě, že v danou chvíli používáte desktopový webový klient. Některým uživatelům se již nyní tato možnost nabízí.

– WhatsApp přibližně před měsícem začal testovat funkci, jež umožňovala uživatelům poslouchat hlasové zprávy i tehdy, co si prohlíželi jiný chat. Nyní je funkce dostupná pro všechny uživatele aplikace pro iOS.

– Program Microsoft Teams se dočkal přidání 3D emotikonů, které Microsoft sliboval i pro systém Windows 11. Tak se sice nestalo, nyní se ale dozvídáme, že na tom společnost pracuje.

– Meta souhlasila s tím, že zaplatí přes 90 milionů dolaru za urovnání 10 let staré žaloby. Týkala se problému, že Facebook sledoval uživatele i poté, co se odhlásili ze svého účtu. Tomu se dělo na různých platformách, včetně mobilních zařízení.

– Twitter zavádí svou funkci Safety Mode v USA, Velké Británii, Kanadě a dalších zemích. Česko ani Slovensko mezi ně však zatím nepatří. Úkolem této funkce je automatické blokování uživatelů, kteří sdílí potenciálně škodlivý obsah, na dobu 7 dnů. Internetoví trollové nebo šiřitelé dezinformací by se uživatelům tak měli ve feedu zobrazovat méně.